רפואה משלימה

מחלות חורף בילדים

מחלות חורף בילדים לא חייבים לפתור רק עם תרופות וכדורים. בעזרת הרפואה הסינית ופעולות שונות, אפשר לשפר את המצב בצורה טבעית
החורף עדיין כאן ועמו מחלות החורף – צינון, מחלות ויראליות בדרכי הנשימה (המכונות בפי כל 'שפעת') , דלקות אוזניים, דלקות בלוע (גרון), סינוסיטיס, דלקת ריאות, סטרידור וקוצר נשימה (אסטמה). אחת האוכלוסיות הפגיעות ביותר למחלות אלו היא אוכלוסיית הילדים.

מה מציעה הרפואה המשלימה ובפרט הרפואה הסינית למצבים אלו?

מניעת מחלה היא המטרה הראשונית. לשם כך כדאי להקפיד על מספר כללים:

1. שמירה על חום הגוף,
2. הימנעות משהייה ברוחות חזקות.
3. תזונה חמימה המותאמת לעונת החורף כגון תבשילים ומרקים
4. הימנעות משתייה קרה ומצריכת מזונות קרים.
5. הימנעות או שימוש מופחת במזונות המעודדים הצטברות של לחות וליחה בגוף כגון: ממתקים, מוצרי חלב בקר, פירות הדר, בננות, עגבניות, מוצרים המכילים בוטנים כבמבה וחמאת בוטנים ומזון תעשייתי.

פניה אל הרפואה הסינית תסייע מאד במניעת מחלות חורף. טיפול ברפואה סינית יביא לאיזון אנרגטי ולחיזוק מערכת החיסון של הילד, ובכך יקטין את סיכויי ההידבקות. באופן זה, מסייעת הרפואה הסינית בהתמודדות עם מחלות חום חוזרות, דלקות אוזניים חוזרות, התקפים חוזרים של סטרידור או התקפי קוצר נשימה (אסטמה).

לאחר שילד חלה, קיימים אמצעים רבים לסייע לו בבית:

  •  כאשר הילד (או תינוק) מצונן מאד ומתקשה לקנח, עשויה הזלפת טיפה אחת עד שתי טיפות מי מלח לאף, ארבע עד שש פעמים ביום להקל נשימה • שימוש במכשיר אדים שלתוכו ניתן להוסיף שמנים אתריים, כדוגמת שמן אקליפטוס, לוונדר ועץ התה.
  • עיסוי של בית החזה והגב בשמן שקדים לתוכו מטפטפים את השמנים האתריים האלו, יסייע מאד בהתקפי שיעול.
  • מגיל שנה אפשר לתת לילד תה עם צמחי תבלין. לדוגמה, תה עם זנגביל טרי ומעט קינמון בתחילת ההצטננות, תה קורנית לשיעול, תה מנטה לחום, תה שומר או קימל לכאבי בטן.
  • במקרה של כאבי אוזניים עשויה לסייע פתילה טבולה בשמן זית שחומם מעט עם מעט שום או בצל, אבל אין להשתמש בשיטה זו באם יש הפרשה מוגלתית מהאוזניים.
    עם זאת, חשוב להדגיש כי כאשר מדובר בילדים אין להשתמש בפתרונות אלו כתחליף לבדיקה של רופא קונוונציונאלי .

הטיפול ברפואה הסינית כולל דיקור (אקופונקטורה) ולעיתים גם שימוש בצמחי מרפא. הדיקור בילדים כולל שימוש במחטים דקיקות, המיוחדות לילדים, כאשר בטיפול נעשה שימוש במחט עד שתי מחטים בלבד. המחט מוחדרת לדקה עד מספר דקות, בהתאם לגיל הילד. חשוב לציין כי במרבית המקרים ילדים אינם חווים כל כאב בזמן הדיקור. חשוב עוד יותר לציין כי ילדים מגיבים לטיפול בדיקור במהרה, לעיתים תוך שעות בודדות.

הכותבת הינה רופאה קונוונציונלית בהשכלתה, המתמחה ברפואה סינית לילדים ולתינוקות. בטיפול בילדים משלבת ד"ר שטופמן בין הגישה הרפואית הקונוונציונאלית לבין הרפואה הסינית המסורתית.

שתפו:
פילאטיס

ליצירת קשר ומידע נוסף, השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

התקשר צור קשר

ליצירת קשר ומידע נוסף, השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

שמים וארץ